dimecres, 2 d’octubre del 2019

CREURE



APRENDRE A CREURE
Augmenta'ns la fe.
Tota persona lúcida veu que les noves generacions no creuen en les institucions i valors sobre els quals hem construït nostra convivència social.
Molts joves no creuen en el matrimoni ni en la família. No accepten les nostres institucions educatives. Sospiten dels models de vida que ofereixen els pares. No creuen en la validesa del que pot oferir l'església cristiana o les diverses tradicions religioses.
Però, no es tracta del desencant, la indiferència o l'escepticisme d'uns joves que “passen” de tot. Sembla que l'home actual té més difícil afiliar-se a una ideologia concreta o confessar amb convicció un "credo"  determinat.
Ja no estan en crisi només els grans sistemes econòmics, polítics i religiosos, criticats per l'anàlisi marxista. Avui assistim a una crisi del mateix moviment socialista, que no sembla ser capaç de resoldre el problema d'una  convivència justa i lliure.
I no és estrany que a l'home li costi creure en qualsevol messianisme, i sent, al mateix temps, la necessitat urgent de trobar una “salvació”.
I no estranya tampoc que escolti de bell nou en el fons del seu esser, les preguntes que eternament acompanyen el peregrinar de la humanitat. ¿ On trobar raons vàlides per fer front a la vida? ¿Què és viure d'una manera humana? ¿Què és el que ens pot fer als homes més humans ? ¿Quin sentit últim podem donar als nostres treballs, lluites i quefer històric .
Els creients hem d'aprendre a creure en l'horitzó d'aqueixa crisi general. L'home d' avui només podrà creure en Déu si la fe li ajuda a respondre a aquestes preguntes. Dins nostre poble es creurà en Déu si es pot verificar que la fe en Déu fa realment l'home més humà, més just, més alliberat.
En el fons, només creiem en allò que ens ajuda a viure. I només creiem en Jesucrist si podem comprovar per experiència personal que ell ens ajuda a viure amb més profunditat, més sentit i vertadera esperança.
Nosaltres hem de cridar també com els deixebles: “Augmenta'ns la fe”, perquè necessitem creure amb més convicció, més realisme i més goig. Necessitem creure que l'evangeli té avui per a tots nosaltres força salvadora i alliberadora, i ens pot ajudar a construir una societat més justa, més fraternal i més humana.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada