dijous, 16 de juliol del 2020

HUMANITAT







LLEVAT DE HUMANITAT
Se sembla al llevat...
Sorprèn veure amb quina freqüència se dirigeix Jesús als seus deixebles per a posar-los en guàrdia contra una falsa «impaciència messiànica» que no sap respectar el ritme de l'acció discreta de Déu.
Als que esperen d'ell un moviment contundent i apressat capaç de llevar d' enmig altres corrents i alternatives, Jesús els parla d'una acció de Déu més humil i respectuosa.
El món és un camp de sembres oposades. I el Regne de Déu creix aquí, en la densitat d'aqueixa vida a voltes tan ambigua i complexa.
Aquí està Déu que salva a l'home. En aquests comportaments col·lectius de la humanitat animats per grans ideals i altres per obscurs egoismes. En aquests mil gests que fem els homes cada dia i on se mesclen la generositat amb les mesquineses més inconfessables.
Als que esperen el desplegament de quelcom espectacular i poderós, Jesús els parla de un regnat de Déu més senzill i discret. Quelcom que no està fet per a desencadenar moviments grandiosos de masses.
El Regne de Déu actua però com un gran de mostassa minúscul i quasi irrisori que empeny cap a la vida, com un tros imperceptible de llevat que se perd en la massa i la fermenta des de dins.

Jesús no ha trobat imatges més apropiades per a evocar i explicar el que ell vol posar en marxa en el món. Però els cristians seguim sense voler entendre'l.
La salvació no vindrà de tal institució, de tal moviment, de tal nació, de tal teologia ni de tal església, sols perquè nosaltres pretenguem veure allà el Regne de Déu.
Al Regne de Déu no li obrirem camí llançant excomunions sobre altres grups, partits o ideologies ni condemnant tot el que no coincideixi amb nostre «dogma particular».
El Regne de Déu no l'implantarem en la societat concentrant grans masses en els estadis o assolint l'aplaudiment passatger de les multituds.
El Regne de Déu és un «ferment de humanitat» i creix en qualsevol racó obscur del món on s'estima a l'home i a on se lluita per una humanitat més digna.
Al Regne de Déu li obrirem camí deixant que la força de l'evangeli «fermenti» nostre estil de viure, d'estimar, treballar, gaudir, lluitar i ser.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada