dijous, 29 d’abril del 2021

AMB JESÚS

 



CONTACTE PERSONAL

Segons el relat evangèlic de Joan, en vigílies de la seva mort, Jesús revela als seus deixebles el seu desig més profund: Si esteu en mi... ". Coneix la seva covardia i mediocritat. En moltes ocasions els ha recriminat la seva poca fe. Si no es mantenen vitalment units a ell no podran subsistir.

Les paraules de Jesús no poden ser més clares i expressives: " Com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi ". Si no se mantenen ferms en el que han après i viscut al seu costat, sa vida serà estèril. Si no viuen del seu Esperit, allò iniciat per ell s'extingirà.

Jesús empra un llenguatge rotund: "Jo sóc el cep i vosaltres les sarments ". En els deixebles ha de córrer la saba que prové de Jesús. No ho han d'oblidar mai. "Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res ". Separats de Jesús, els seus deixebles no podem res.

Jesús no sols els demana que estiguin en ell. Els diu també que "les seves paraules restin en ells". Que no les oblidin. Que visquin del seu Evangeli. Aqueixa és la font de la qual han de beure. Ja ho havia dit en una altra ocasió: "Les paraules que us he dit són esperit i vida".

El Esperit del Ressuscitat roman avui viu i operant en la seva Església de múltiples formes, però la seva presència invisible i callada adquireix trets visibles i veu concreta gràcies al record guardat en els relats evangèlics pels qui el conegueren de prop i el seguiren. En els evangelis ens posem en contacte amb el seu missatge, el seu estil de vida i el seu projecte del regne de Déu.

Per això, en els evangelis s'amaga la força més poderosa que tenen les comunitats cristianes per a regenerar la seva vida. L'energia que necessitem per a recuperar nostra identitat de seguidors de Jesús. El Evangeli de Jesús és l'instrument pastoral més important per a renovar avui a la Església.

Molts cristians bons de nostres comunitats només coneixen els evangelis "de segona mà". Tot el que saben de Jesús i del seu missatge prové del que han pogut reconstruir a partir de les paraules dels predicadors i catequistes. Viuen la seva fe sense tenir un contacte personal amb "les paraules de Jesús".

És difícil imaginar una "nova evangelització" sense facilitar a les persones el contacte directe i immediat amb els evangelis. Res té més força evangelizadora que l'experiència d'escoltar junts el Evangeli de Jesús des de les preguntes, problemes, sofriments i esperances del nostre temps.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada