dimecres, 14 d’abril del 2021

SEREU TESTIMONIS

 EL SENTIT DE LES ESCRPTURES



TESTIMONIS

Lluc descriu l'encontre del Ressuscitat amb els seus deixebles com una experiència fundant. El desig de Jesús és clar. Sa tasca no ha acabat a la creu. Ressuscitat per Déu després de la seva execució, pren contacte amb els seus per a posar en marxa un moviment de "testimonis" capaços de contagiar a tots els pobles sa Bona Nova: "Vosaltres en sou testimonis".

No és fàcil convertir en testimonis a aquells homes enfonsats en el desconcert i la por. Tota l'escena, els deixebles romanen callats, en silenci total. El narrador sols descriu llur món interior: estan plens de terror; sols senten torbació i incredulitat; tot allò els sembla massa bonic per a ser veritat.

És Jesús qui va a regenerar la seva fe. El més important és que no se senten sols. L'han de sentir ple de vida enmig de ells. Aquestes són les primeres paraules que han d'escoltar del Ressuscitat: "Pau a vosaltres... Per què us vénen al cor aquests dubtes? ".

Quan oblidem la presència viva de Jesús enmig de nostre; quan l'ocultem amb nostres protagonismes; quan la tristesa ens impedeix sentir tot menys sa pau; quan ens contagiem uns a altres pessimisme i incredulitat... estem pecant contra el Ressuscitat. Sí, no és possible una Església de testimonis.

Per a despertar la fe, Jesús no els demana que mirin el seu rostre, sinó les seves mans i peus. Que vegin ses ferides de crucificat. Que tinguin sempre davant els ulls son amor entregat fins a la mort. No és un fantasma: "Soc jo en persona". El mateix que han conegut i estimat pels camins de Galilea.

Sempre que pretenem fonamentar la fe en el Ressuscitat amb nostres elucubracions, el convertim en un fantasma. Per a trobar-nos amb ell, hem de recórrer el relat dels evangelis: descobrir aqueixes mans que beneïen els malalts acaronaven els nins, aquests peus cansats de caminar a l'encontre dels més oblidats; descobrir ses ferides. És aquest Jesús qui ara viu ressuscitat pel Pare.

Malgrat els veu plens de por i dubtes, Jesús confía en ells. Ell els enviarà l'Esperit que els sostindrà. Els encomana que perllonguin la seva presència en el món: "Vosaltres en sou testimonis ". No han d'ensenyar doctrines sublims, sinó contagiar la seva experiència. No han de predicar grans teories sobre Crist sinó irradiar son Esperit. Han de fer-lo creïble amb la vida, no sols amb paraules. Aquest és sempre el vertader problema de la Església: la manca de testimonis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada