dissabte, 3 d’abril del 2021

CREURE EN JESÚS

 


MISTERI DE ESPERANÇA

Creure en el Ressuscitat és resistir-nos a acceptar que nostra vida és un petit parentesis entre dos immensos buits. Recolzar-nos en Jesús ressuscitant per Déu, intuïm, desitgem i creiem que Déu está conduint cap a la seva vertadera plenitud l'anhel de vida, de justícia i de pau que s'amaga en el cor de la Humanitat i en la creació sencera.

Creure en el Ressuscitat és rebelar-nos amb totes les forces a que la immensa majoria d'homes, dones i nins, que només han conegut en aquesta vida misèria, humiliació i sofriments, quedin oblidats per a sempre.

Creure en el Ressuscitat és confiar en una vida on ja no hi haurà pobresa ni dolor, ningú estarà trist, ningú tindrà que plorar. Per fi podrem veure els que venen en “pateres” arribar a la seva vertadera pàtria.

Creure en el Ressuscitat és acostar-nos amb esperança a tantes persones sense salut, malalts crònics, discapacitats físics i psíquics, persones enfonsades en la depressió, cansades de viure i lluitar. Un dia coneixeran el que és viure amb pau i salut totals. Escoltaran les paraules del Pare: "Entra per a sempre en el goig del teu Senyor".

Creure en el Ressuscitat és no resignar-nos a que Déu sigui per a sempre un "Déu ocult" del que no podem conèixer la seva mirada, tendresa i abraçades. El trobarem encarnat per a sempre gloriosament en Jesús.

Creure en el Ressuscitat és confiar en que els nostres esforços per un món més humà i feliç no es perdran en el buit. Un dia feliç. Els últims seran els primers i les prostitutes ens aniran davant en el Regne.

Creure en el Ressuscitat és saber que tot el que aquí ha quedat a mitges, el que no ha pogut ser, el que hem espatllat amb nostra malaptesa o nostre pecat, tot arribarà en Déu a la seva plenitud. Res es perdrà del que hem viscut amb amor o que hem renunciat per amor.

Creure en el Ressuscitat és esperar que les hores alegres i les experiències amargues, les "empremtes" que hem deixat en les persones i en les coses, el que hem construït o gaudit generosament, quedarà transfigurat. Ja no coneixerem l'amistat que acaba, la festa que fineix ni el comiat que entristeix. Déu serà tot en tots.

Creure en el Ressuscitat és creure que un dia escoltarem aquestes increïbles paraules que el llibre del Apocalipsi posa en boca de Déu: "Jo sóc l'Alfa i l'Omega, el principi i la fi. Als qui tinguin set, jo els concediré que beguin a la font de l'aigua de la vida sense pagar res....Ja no hi haurà... no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni sofriment. Perquè les coses de abans han passat. “



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada