dimecres, 22 de maig del 2019

VENIU ESPERIT SANT





VENIU ESPERIT SANT
L'Esperit Sant que enviarà el Pare en nom meu.
L'Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre”. Aquesta és la promesa de Jesús. De l'Esperit no cal parlar-ne molt. Millor és desitjar-lo, esperar-lo en pregària, invocar-lo i deixar-nos penetrar, reanimar i menar per Ell.
Veniu Esperit Sant. Sense Tu, la nostra lluita per la vida acaba sembrant mort, nostros esforços per trobar la felicitat acaben en egoisme amarg i insatisfet.
Veniu Esperit Sant. Sense Tu, nostre “progrés” no ens mena a una vida més digna, noble i gojosa. Sense Tu. No hi haurà un “poble unit” sinó un poble vençut per divisions, ruptures i enfrontaments. Sense Tu, dividirem i separarem: Nort i Sud, occident i orient, primer món i tercer món, esquerres i dretes, creients i ateus, homes i dones. Recorde'ns que venim tots d'un mateix Pare i tots estem cridats a la comunió gojosa i feliç en Ell.
Renova nostre amor al món i a les coses. Ensenya'ns a cuidar aquesta terra que ens has regalat com a casa comú entranyable on pot créixer la família humana. Sense Tu, ens la disputem agressivament, cerquem cadascú nostra “propietat privada” i la fem cada cop més inhòspita o inhabitable.
Veniu Esperit Sant. Ensenya'ns a entendre'ns encara que parlem llenguatges diferents. Si la teva llei interior d'Amor no ens habita, seguirem l'escalada de violència absurda i sense sortida.
Veniu Esperit Sant i ensenya'ns a pregar. Sense la teva calor i força, nostra litúrgia és rutina, nostre culte ritu legalista, nostra pregària xerradissa.
Veniu Esperit Sant i ensenya'ns a creure. Sense ton alè, nostra fe és ideologia de dretes o d'esquerres, nostra religió “un trist seguro de vida eterna” Recorda'ns tot el que ens ha dit Jesús. Conduï-nos a l'evangeli.
Veniu a mantenir dins l'Església l'esforç de conversió. Sense ton impuls, tota renovació acaba en anarquia, involució, cansamenrt o desil·lusió
Veniu a alegrar nostre món tan ombriu. Ajuda'ns a imaginar-lo millor i més humà. Obre'ns a jun futur més fratern, net i dolidari. Entra fins al fons de nostres ànimes. Mira el buit de l'home si Tu manques per dintre. Mira el poder del pecat quan Tu no envies ton alè.
Veniu Senyor i dador de vida. Poseu en els homes goig, força i consol, en les grans i petites decisions, en les pors, lluites, esperances i temors.
Veniu Esperit Sant i ensenyeu-nos a creure en Vós com a tendresa i proximitat personal de Déu, com a força i com a gràcia que pot conquistar nostre interior i donar vida a nostra vida.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada