dimecres, 22 de gener del 2020

EVANGELI COSA NOVA I BONA





QUELCOM NOU I BO
El primer escriptor que recollí l'actuació i el missatge de Jesús ho resumia tot dient que Jesús proclamava la “Bona Nova de Déu”. Més tard, els altres evangelistes empleen el mateix terme grec (εὐαγγέλιον = euanggelion) i expressen la mateixa convicció: en el Déu anunciat per Jesús les gents trobaven quelcom “nou” i “bo”.
¿Pot esser llegit aquest “Evangeli” enmig de nostra societat, indiferent i descreguda, com quelcom nou i bo? ¿Com és possible viure la fe en el Déu anunciat per Jesús en nostre temps?
En l'Evangeli de Jesús els creients ens trobem amb un Déu des del qual podem sentir i viure la vida com un regal que té l'origen en el misteri últim de la realitat que és Amor. Per a mí és bo no sentir-me tot sol i perdut en l'existència, ni en mans del destí o l'atzar. Tinc a Algú a qui puc agrair la vida.
En l' Evangeli de Jesús ens trobem amb un Déu que ens dóna força per a defensar nostra llibertat sense terminar esclaus de qualsevol ídol; per a no viure sempre a mitges ni ser uns “vividors”; per a aprendre formes noves i més humanes de treballar i de fruir, de sofrir i d'estimar. Per a mi és bo poder comptar amb la força de ma petita fe en aquest Déu.
En l' Evangeli de Jesús ens trobem amb un Déu que desvetlla nostra responsabilitat per a no desentendre'ns dels altres. No podrem fer grans coses, però sabem que hem de contribuir a una vida més digna i més feliç per a tots sobre tot pels més necessitats i indefensos. Per a mí és bo creure en un Déu que em pregunta sovint què faig pels meus germans.
En l' Evangeli de Jesús ens trobem amb un Déu que ens ajuda a entreveure que el mal, la injustícia i la mort no tenen la última paraula. Un día tot el que aquí no ha pogut ser, el que ha quedat a mitges, nostres anhels més grans i nostres desitjos més íntims abastaran en Déu la plenitud. A mí me fa bé viure i esperar la mort amb aquesta confiança.
Cada un de nosaltres té que decidir cóm vol viure i cóm vol morir. Cada un ha d'escoltar sa pròpia veritat Per a mí no és el mateix creure en Déu que no creure. A mí me fa bé poder fer mon recorregut per aquest món i sentir-me acollit, enfortit, perdonat i salvat pel Déu revelat en Jesús.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada