dijous, 2 de gener del 2020

RESPONDRE A LA LLUM





RESPONDRE A LA LLUM
Segons el teòleg Paul Tillich, la gran tragèdia de l'home modern és haver perdut la dimensió de profunditat. La no és capaç de preguntar d'ón ve i a ón va. No sap interrogar-se pel que fa i ha de fer d'ell mateix en aquest breu lapse de temps entre naixement i sa mort.
Aquestes preguntes no troben ja resposta en molts homes i dones d'avui. Més encara, ni són plantejades quan s'ha perdut la «dimensió de profunditat». Les generacions actuals no tenen ja el coratge de plantejar-se aquestes qüestions amb la serietat i pregonesa amb que ho han fet les generacions passades. Prefereixen seguir caminant a les fosques.
Per això, en aquests temps hem de recordar que ser creint és preguntar apassionadament pel sentit de nostra vida i estar oberts a una resposta, encara que no la vegem de manera clara i precisa.
El relat dels mags ha estat vist pels Pares de l'Església com exemple d'uns homes que, vivint en les tenebres del paganisme, han estat capaços de respondre fidelment a la llum que els cridava a la fe. Són homes que, amb s' actuació, ens conviden a escoltar tota crida que ens urgeix a caminar de manera fidel cap a Crist.
Nostra vida transcorre sovint en la crosta de l'existència. Treballs, contactes, problemes, encontres, ocupacions diverses, ens porten i enduen, i la vida se'ns passa omplint cada instant amb qualque cosa a fer, dir, veure o planejar.
Arrisquem de perdre nostra pròpia identitat, convertir-nos en una cosa més entre altres i viure sense saber ja en quina direcció caminar. ¿Hi ha una llum capaç d'orientar nostra existència? ¿Hi ha una resposta a nostres anhels i aspiracions més profundes? Des de la fe cristiana, aquesta resposta existeix. Aquesta llum brilla ja en aquest Nin nat a Betlem.
Important és prendre consciència de que vivim en tenebres, de que hem perdut el sentit fonamental de la vida. Qui reconeix això no se troba lluny d'iniciar la recerca del camí encertat.
Tant de bo, enmig de nostre viure diari, no perdem la capacitat d'estar oberts a tota llu que pugui il·luminar nostra existència, a tota crida que pugui donar profunditat a nostra vida.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada