dilluns, 13 de gener del 2020

UNITAT DELS CRISTIANS


CARTA SIGNADA






Els materials han estat preparats conjuntament pel Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians i la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial d'Esglésies. Els bisbes de la Comissió Episcopal de Relacions Interconfessionals també han fet públic un missatge en el qual expliquen que aquest any el Octavari s'inspira en la narració de la tempesta que va patir la nau que portava sant Pau a Roma amb alguns presoners i que varen acabar socorreguts a Malta «amb veritable humanitat pels nadius de l'illa i pel personatge principal, Publi, que va acollir a casa als nàufrags i els va auxiliar fins l'admiració».

«Un relat de gran actualitat —afirmen els bisbes—, si pensam en les travessies dels emigrants i refugiats a la recerca de port segur a la Mediterrània. Milers d'ells fugen dels seus països d'origen perseguits per la seva fe o les seves idees. El relat contrastat amb la realitat de cada dia és una forta crida a la unitat d'acció de tots els cristians, perquè tractam amb sol·lícita humanitat a tots aquells que ens demanen ajuda. Els països dels quals procedeixen els emigrants pateixen mals socials i desordres que els obliguen a cercar unes condicions de vida millor entre nosaltres. Cal ajudar els països que els emigrants abandonen, promovent en ells el respecte als drets humans, la llibertat religiosa i el benestar social que ara no poden legítimament oferir a quants es veuen obligats a emigrar».

Congregacions i parròquies de tot el món prenen part en la setmana d'oració, que se celebra tradicionalment del 18 al 25 de gener (en l'hemisferi nord) i entorn de Pentecosta (a l'hemisferi sud). Durant aquest període, s'intercanvien els púlpits i s'organitzen oficis ecumènics especials. A Mallorca, la Setmana d'Oració mobilitza totes les esglésies cristianes presents a l'illa, que es reuneixen i preguen en celebracions ecumèniques especials.

CELEBRACIONS A MALLORCA
SETMANA D'ORACIÓ PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

DISSABTE 18 (19 h)
Església Ortodoxa
Temple de Santa Catalina de Sena

DIUMENGE 19 (19 h)
Església romanesa grecocatòlica
Temple de Sant Elm (Jardí Club Nàutic de Palma)

DILLUNS 20 (19 h)
Església romanesa ortodoxa
Monestir de la Concepció

DIMARTS 21 (19 h)
Celebració interconfessional amb la presència de totes les esglésies
Catedral de Mallorca

DIMECRES 22 (19 h)
Parròquia anglicana
C/ Núñez de Balboa, 6

DIJOUS 23 (19 h)
Esglésies sueca i noruega, evangèliques i luteranes
Avda. Joan Miró, 113 B – Palma

DIVENDRES 24 (15 h)
Esglésies catòlica alemanya i evangèlica luterana alemanya
Parròquia de Sant Ferran (Platja de Palma)

DISSABTE 25 (11:30 h)
Celebració amb els religiosos de totes les esglésies cristianes
Monestir de Santa Magdalena




    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada