dimecres, 22 de gener del 2020

MISSATGE DE JESÚS






PUNTS CLAU
Convertiu-vos perquè està a prop el Regne.
És fàcil resumir el missatge de Jesús: Déu no és un esser indiferent i llunyà, que se mou en son món desconegut, interessat solament pel seu honor i els seus drets. És algú que busca per a tots el millor. Sa força salvadora actua en el més pregon de la vida. Solament vol la col·laboració de les seves criatures per a conduir el món a sa plenitud: «El regne de Déu és a prop. Canvieu».
Però, ¿qué és col·laborar en el projecte de Déu?, ¿en què cal canviar? La crida de Jesús no es dirigeix solament als «pecadors» perquè abandonin sa conducta i s'assemblin un poc més als que ja observen la llei de Déu. Jesús se dirigeix a tots, ja que tots han d'aprendre a mirar la vida i a actuar de manera diferent. El seu objectiu no és que a Israel se visqui una religió més fidel a Déu, sinó que els seus seguidors posin en el món una nova dinàmica: la qual respongui al projecte de Déu. Punts clau.
Primer. La compassió ha de ser sempre el principi d'actuació. Hi ha que introduir en el món compassió als que sofreixen: «Sigueu compassius com és vostre Pare». Sobren les grans paraules que parlen de justícia, igualtat o democràcia. Sense compassió als últims no són res. Sense ajuda pràctica als desgraciats de la terra no hi ha progrés humà.
Segon. La dignitat dels últims ha de ser la primera meta. «Els últims seran els primers». Hi ha que imprimir a la història una nova direcció. Hi ha que posar a la cultura, a la economia, a las democràcies i a les esglésies mirant els que no poden, una vida més digna.
Tercer. Hi ha que impulsar un procés de curació que alliberi a la humanitat de tot el que la destrueix i degrada. «Aneu i curau». Jesús no trobar un llenguatge millor. Decisiu és curar, aliviar el sofriment, sanejar la vida, construir una convivència orientada al màxim de felicitat per a tots.
Aquesta és la herència de Jesús. Mai se construirà la vida tal com la vol Déu, si no és alliberant als últims de humiliació i sofriment. Mai serà beneïda per Déu cap religió si no cerca justícia per a ells.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada