dijous, 17 de desembre del 2020

AMB ALEGRIA

AMB ALEGRÍA
 Alegra't...
No tinguis por.
     L'evangelista Lluc temia que els seus lectors llegissin el seu escrit de qualsevol manera. El que els volia anunciar no era una nova més, com altres que se corrien per l'imperi. Calia preparar el cor: despertar l'alegria, desterrar pors i creure que Déu era a prop, disposat a transformar sa vida. 
    Amb un art difícil d'igualar, recreà una escena evocant el missatge que Maria escoltà en l'íntim del seu cor pera acollir el naixement del seu fill Jesús. Tots podrien  unir-se a ella par a acollir el Salvador. ¿És possible avui preparar-se per a rebre a Déu?
 «Alegra't». 
  És la primera paraula que escolta el que es prepara per a viure una experiència bona. Avui no sabem esperar. Som com nins impacients que ho volen tot de seguida. Vivim plens de coses. No sabem estar atents per a conèixer nostres desitjos més profunds. Senzillament, se'ns ha oblidat esperar a Déu i ja no sabem com trobar l'alegria. Ens perdem el millor de la vida. Ens acontentem amb la satisfacció, el plaer i la diversió que ens proporciona el benestar. En el fons, sabem que és un error, però no gosem creure que Déu, acollit con fe senzilla, ens pot descobrir altres camins cap a l'alegria.
 No tinguis por
  La alegría és impossible quan es viu ple de pors que ens amenacen per dins i per fora. ¿Com pensar, sentir i actuar mode positiu i esperançat?, ¿com oblidar nostra impotència i nostra covardia per enfrontar-nos al mal? Se'ns ha oblidat que nostra vida interior és més important que tot el que ve de fora. 
  Si estem buits per dins, som vulnerables a tot. Es dilueix la confiança en Déu no sabem com defensar-nos del que en fa mal. 
«El Senyor és amb tu». 
  Déu és una força creadora que és bona i ens vol bé. No vivim sols, perduts en el cosmos. La humanitat no està abandonada. Tot canvia Déu acompanya. 
  Celebrar el «cor» de Nadal, no la pell, fer lloc a Déu en nostra vida.
   Molt millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada