dijous, 10 de desembre del 2020

TESTIMONIS DE LA LLUM

 


TESTIMONIS DE LA LLUM

La fe cristiana ha nascut del encontre sorprenent que ha viscut un grup d'homes i dones amb Jesús. Tot comença quan aquests deixebles se posen en contacte amb ell i experimenten "la proximitat salvadora de Déu". Aquesta experiència alliberadora, transformadora i humanitzadora que viuen amb Jesús és la que ho ha desencadenat tot.

La seva fe es desperta enmig de dubtes, incerteses i malentesos mentre el segueixen pels camins de Galilea. Roman ferida per la covardia i la negació quan és executat a la creu. Es reafirma i esdevé contagiosa quan l'experimenten plen de vida després de sa mort.

Per això, si al llarg dels anys, no es contagia i transmet aquesta experiència d'unes generacions a altres, s'introdueix en la història del cristianisme una ruptura tràgica.

Els bisbes i preveres segueixen predicant el missatge cristià. Els teòlegs escriuen estudis teològics. Els pastors administren sagraments. Però, si no hi ha testimonis capaços de contagiar el que es va viure al començament amb Jesús, manca l'essencial, l'únic que pot mantenir viva la fe en ell.

En nostres comunitats necessitem d'aquests testimonis de Jesús. La figura del Baptista, obrint-li camí enmig del poble jueu, ens anima a despertar avui en la Església aquesta vocació tan necessària. Enmig de la foscor de nostres temps necessitem «testimonis de la llum».

Creients que desperten el desig de Jesús i facin creïble el seu missatge. Cristians que, amb la seva experiència personal, el seu esperit i la seva paraula, facilitin l'encontre amb ell. Seguidors que el rescatin de l'oblit i de la relegació per a fer-ho més visible entre nosaltres.

Testimonis humils que, a l'estil del Baptista, no s'atribueixin cap funció que centri l'atenció en sa persona robant protagonisme a Jesús. Seguidors que no el suplantin ni eclipsin. Cristians sostinguts i animats per ell, que deixin entreveure tras els seus gests i paraules la presència inconfundible de Jesús viu enmig de nosaltres.

Els testimonis de Jesús no parlen d'ells mateixos. La seva paraula més important és sempre la que li deixen dir a Jesús. En realitat el testimoni no te la paraula. És sols «una veu» que anima a tots a «aplanar» el camí que ens pot dur a ell. La fe de nostres comunitats se sosté també avui en la experiència d'aquests testimonis humils i senzills que enmig de tant desànim i desconcert posen llum ja que ens ajuden amb llur vida a sentir Jesús a prop.

més important és sempre la que li deixen dir a Jesús. En realitat el testimoni no te la paraula. És sols «una veu» que anima a tots a «aplanar» el camí que ens pot dur a ell. La fe de nostres comunitats se sosté també avui en la experiència d'aquests testimonis humils i senzills que enmig de tant desànim i desconcert posen llum ja que ens ajuden amb llur vida a sentir Jesús a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada