dimecres, 23 de desembre del 2020

NO ESTEM TOT SOLS

 


NO ESTEM SOLS

Ha vingut a casa seva, i els seus no l'han acollit.

Cada cop és més evident. Creix el nombre de persones vulnerables. Homes i dones que se senten sols, abandonats, desarrelats, sense forces per a viure. Persones que no poden seguir el ritme de la societat moderna i se senten infeliços i desateses.

El problema s'agreuja quan la persona se sent sola. Necessitaria més que mai trobar-se amb algú que compartís la seva fragilitat i impotència, però no és fàcil. El fet es paradoxal. Cada vegada són més les persones que viuen en contacte amb molta gent, però es senten soles.

Ningú té temps per aturar-se davant l'altre i escoltar la seva vida. Cadascú càrrega amb la pròpia soledat. Cada vegada són més les persones amb necessitat de ser escoltades i cada cop són menys els disposats a escoltar. Crisi de confidencialitat.

Els exegetes no dubten a la hora de resumir el cor del missatge de Jesús. Se pot formular així: «No estem sols. Déu és amb nosaltres. És Pare que segueix de prop nostra vida. Ho podem experimentar sempre que ens ajudem a viure de manera amistosa i esperançada».

En les primeres comunitats cristianes estaven tan convençuts de això que, en un evangeli escrit en els anys 80, se diu que el millor nom per a designar a 

Jesús és «Emmanuel», és a dir, «Déu amb nosaltres».

Aquest és el secret de Nadal. No estem perduts en una immensa soledat. No vivim submergits en pura tenebra. Déu és amb nosaltres. Hi ha una Llum en nostra vida. Amb Déu entre nosaltres tot canvia. Se pot viure amb esperança.

La millor manera de celebrar Nadal és ajudar a les persones a no sentir-se tan soles i vulnerables. Déu és amb nosaltres i entre nosaltres. Ho podem experimentar quan ens reunim per a celebrar nostra fe, quan fem llaços d'amistat i suport, quan ens curem les ferides de la vida.

Una comunitat cristiana on s'escolta, s'acull i acompanya a les persones necessitades, pot ser per a no molts un suport gran per a no viure tan sols ni tan desatesos. Pot ser la millor invitació per a creure que Déu està amb nosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada