dijous, 17 de desembre del 2020

COM MARIA
< Que es compleixin en mi les teves paraules. 
 A les portes de Nadal, la litúrgia ens presenta la figura de Maria que acull en goig a Déu en sa vida. Com va subratllar el Concili, Maria és model per a la Església. D'ella podem aprendre a ser més fidels a Jesús i al seu evangeli. ¿Quins podrien ser els trets d'una Església més mariana en nostres dies? 
    Una Església que fomenta la «tendresa maternal» vers tots els seus fills i té cura del calor humà en les seves relacions amb ells. 
    Una Església de braços oberts, que no rebutja ni condemna, sinó que acull i troba un lloc adequat per a cada un. 
  Una Església que, com Maria, proclama amb alegria la grandesa de Déu i sa misericòrdia també amb les generacions actuals i futures.
     Una Església que es converteix en signe d'esperança per la seva capacitat de donar i transmetre vida.     Una Església que sap dir «sí» a Déu sense saber molt bé a on la portarà l'obediència. 
    Una Església que no té respostes per a tot, però cerca amb confiança, oberta al diàleg amb els que no es tanquen al bé, la veritat i l'amor. 
    Una Església humil com Maria, sempre a l'escolta del seu Senyor.        
     Una Església més preocupada per comunicar el Evangeli de Jesús que per tenir-lo tot definit. 
     Una Església del «Magníficat», que no es complau en els superbs, potentats i rics d'aquest món, sinó que cerca pa i dignitat per als pobres i famolencs de la Terra, sabent que Déu està de la seva banda.
     Una Església atenta al sofriment de tot ésser humà, que sap, com Maria, oblidar-se d'ella mateixa i «marxar de pressa» per a estar a prop de qui necessita ser ajudat.
       Una Església preocupada per la felicitat de tots els que «no tenen vi» per a celebrar la vida.
     Una Església que anuncia l'hora de la dona i promou amb goig la seva dignitat, responsabilitat i creativitat femenina. 
     Una Església contemplativa que sap «guardar i meditar en el seu cor» el misteri de Déu encarnat en Jesús per a transmetre 'l com experiència viva. 
     Una Església que creu, prega, sofreix i espera la salvació de Déu i anuncia amb humilitat la victòria final de l'amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada